Abiler Ablalar diye bişey bu ülkede ?!

medyada hiç duymadığım (belki ben denk gelmedim) ama hepimizin bildiği garip bi gerçek var bu ülkede. Abiler Ablalar diye bişey var.. lise çağında üniversite çağında öğrencileri ücretsiz evlerde konaklatıp, istenirse burs verilen, dini bütün abilerimiz ablalarımız var.. Bu evlerde yaşananları merak ettiğim için kendi tabirleriyle g.tlerini ucuz kurtaran bazı kişilere arkadaş aracılıklarıyla ulaştım ve bazı sorular sordum.

gelelim öğrendiğim kadarıyla evde yaşanılanlara. ilk olarak cebinden para çıkmıyor, evin bütün yemek kira elektrik su gibi masrafları benim deyimimle ÖRGÜT tarafından karşılanıyor. yani cogunlukla maddi durumu kötü öğrencilerin tercih ettiği ama kalınan süre boyunca beyinleri yıkanıp halk arasına salınan tipler, aynı zamanda aileleri tarafından gönderilenlerde varki bu büyük bir soru işareti zaten. Evde namaz kaçırma şansınız yok bir kere eğer bir namazı kılamazsanız evin abisi tarafından xx arkadaşımız bugün namazı kılmadı biliyoruz ki çok üzgün ve bir daha olmayacak şimdi bütün arkadaşlarından özür diliycek ve bulaşıkları bugun o yıkayacak diye aşağılıyorlar, TACİZ ediyorlar vs vs..bunlardan ziyade bu konuda cevaplayamadığım 3 soruyu yazıcam bu evlerden hepimizin haberi var nasılsa.

1) Devletin bile karşılıksız veremediği bursu bu örgüt nasıl karşılıksız isteyene verebiliyor ? Devletten güçlüler mi ?
2) Devletimiz neden bu evlere,örgüte müdahale etmiyorlar, böyle birşey serbest mi her isteyen bunu yapabilir mi ?
3) Hiç mi suç duyurusunda bulunan olmuyor ? Oluyosa medyaya neden yansımıyor ?

Kurban Bayramı ???!?!

bu bayramı anlayabilmiş değilim daha doğrusu mantığını kavramış ama insanların bayram algılayışı yüzünden iptal edilmesi, böyle bir geleneğin kaldırılmasından yanayım.

Bana bu yazıdan sonra dinsiz diyebilirsiniz o yüzden kendimden örnek vermiycem. Açıkcası dinsiz demeniz de umurumda değil
J
 anneannem ve dedem dini bütün insanlardır. Yaşları yetmişe yaklaşmasına rağmen hala namaz kılarlar, kuran okurlar ve dini gerekçelerini yerine getirirler(saglık sorunlarına rağmen). Ama anneannem ve dedem hiçbir zaman kurban kesmemişler ve kurban bayramında  farklı şekillerde ellerinden geldiği kadar yardım etmişler. Bunun nedeni de dedemin 15 yaşındayken ailesinin onun gözleri önünde kurban kesmeleriymiş. Dedem o kurbanın gözlerini hala hatırladığını söyler 60 senedir aklından çıkmamış yani. Onuda geçelim bir arkadaşım ailesiyle kurban kesmiş bu bayram ve 6 saat et dağıtmışlar arabayla dolaşıp. Bu arkadaşım ne namaz kılar, ne camiye gider,  nede 2 kelimesinden biri allahtır. Bu tarz kurban kesmeye tamam diyelim çünkü ciddi ciddi o eti ihtiyacı olana dağıtmışlar. Gelelim benim küçükken bire bir yaşadığım bir olaya etiler taraflarında kaliteli, maddi açıdan sorunsuz ailelelerin bulundugu bir sitede oturuyorum.  Kurban bayramına 6 7 kere zil çaldı sürekli apartman komşularımız et getiriyor babamda bunları ihtiyacı olmadıgını söyleyerek teşekkür edip geri çeviriyor. 8. Zil de babam küçük bir sinir krizi geçirip gelen komşuya saydırmaya başlıyor. Bunu ihtiyacı olan insanlara niye dağıtmıyosunuz diye (bu arada babam deisttir) sonradan öğreniyoruz ki apartmanın görevlisine diğer ailelere oranla cok daha fazla o ete ihtiyacı oldugu halde kimse et gondermemiş.. o kestikleri kurban 7 8 aile arasında maddi durumu iyi insanlar arasında paylaşılmış yani.. kestikleri geri gelmiş. Genel olarakta durum böyle. Bizim milletimizin kurban kesmesinin tek sebebi dini dayatma, dini dayatma olmasa kesmiycek.. maddi durumu kötü olan insanda umurunda değil. Bazı ucubeler de bunu güç gösterisi olarak görüyor. Param var verdim parayı aldım öküzü kestim olarak görüyor. İnsanların öyle gördüğünü sanıp egosunu tatmin ediyor. Sokakların kan kokusu dolmasından zevk alıyor.

Gelelim bunun dini kısmına, bence saçmalık olan kısmına. Allahın yarattığı hayvanı allah için kesmek saçma geliyor. Bu nasıl bir caniliktir anlamış değilim. Ne için olursa olsun bir insan bir hayvanın gözünün içine bakıp onu öldürmek amaçlı alıyorsa bence burada ciddi bir psikolojik sorun var.. Bende et yiyorum ama dini bir amaçla hayvan öldürmek benim içimi acıtıyor.. gözünün içine baktığım hayvanın etini yiyemem ben.. maddi durumu kötü olan insanlara kasaptan et alıp dağıtmak daha masumane geliyor.  İnsanların neden bunu yapmadığı düşündürüyor beni. Çünkü hayvanı kesme amaçlı almak o hayvanın gözüne bakmak ve akşam uyurken o gözün aklına gelmemesini anlandıramıyorum..


Gelelim bir diğer bayram saçmalığına bu bayramlarda taksim gibi yerlere gelen insanlar normalde nerede yaşıyor ? nasıl bu kadar apaçi olunabiliyor ? bayram namazını müteakip gömleğini giyen saçını jöleleyen taksime geliyor kadını kızı taciz ediyor ve bu insanlar dini bütün insalar. Facebook adresimde kurban kesmenin tartışmasını yapıyorum arkadaşımla cocugun arkadaşı lan top sen benim dinime laf edemezsin diyo. Allah allah dinini bile küfürü ile savunuyor bu adam ?! daha konuşmayı bilmiyo tartışmayı, cümle kurmayı bilmiyo ama en büyük müslüman ? laf kondurmuyo.. garip..  dün taksimde yürüyorum zarifi restaurantının olduğu yerdeyim kadının biri biraz önümde çığlık çığlıya.. önünde de üç tane davar yürüyo dönüp gülüyolar. Taciz sandım başta sinirlerim bozuldu ama tabi o dini bütünler emanetsiz dolaşmadıklarından bişey diyemedim biraz daha ilerleyince kadının hayvan oglu hayvan nasıl vurdu kopege dediğini işitiyorum. Adam biraz önce önümden köpeğe vurmuş içimden orospu cocugu seni doğuran yetiştiren ananın allah belasını versin diyorum ve biraz daha adamlara yaklaşınca daha da şoke edicek bişey duyuyorum. Adam arkasını dönüyor ve bu kadar hayvan seviceğine git vandaki insanlara bak diyor. Resmen kanım dondu o an. Bu nasıl bir mantık hayvana üzülen vana üzülemez mi, vanda deprem oldu diye hayvan sevgisini mi yitirmeliyiz ? yoksa o depremzedeleri kurtaran köpeklere şükran minnet mi duymalıyız.. anlamlandıramıyorum..  bi tanıdığım çok güzel bir tespitte bulundu bu apaçilerin son on yılda türemesine karşın onların akpnin oy potansiyeli ailelerin hilkat garipbesi cocukları olduğunu söyledi cümle budur bence. Tamamen özetliyor.

Gelelim benim yazımın özetine. Saçma sapan kurban bayramına karşılar ama burger yiyolar mantığındaki insanlar toz olun. O hayvanın gözünün içine baktıktan sonra yemiyoruz biz. Bi kere baksak bi kere görsekte emin olun yiyemeyiz zaten. Tabiki doğa kanunları gereği türler birbirinin etinden sütünden faydalanır. Ama bunu bir dini bayram adı altında bir türe toplu girişmek vahşettir. 4 ailenin kurbana girip aralarında bölüşmesi saçmalık, iğrençlikten öte birşey değildir. Ha bu arada bu bayramlarda taksime dolanlar 29 ekim, 19 mayıs, 23 nisan gibi tarihlerde hiç gözükmüyor ?!?  taksim ve taksim gibi insanların toplu olarak gezdiği toplu olarak dolaştığı yerlerin bayramlarda kapatılması gerekiyo.. kapanmıycak olsa bile biz bunu algılayalım ailemizi karımızı colugumuzu cocugumuzu bayramlarda öyle yerlere göndermeyelim. Ha bide tutamıyorum kendimi günün birinde inşalllah uzaydan başka bir ırk gelir de kendi tanrıları için hepimizi katlederler. O zaman naparız acaba.. saçmalıyo diyen tipler var eminim onlara da son sözüm mümkün olmayan bişeyi hayal edemeyiz. Okuyan değerli zamanını değerli,değersiz düşüncelerimle geçirenlere teşekkür ediyorum. Başlarda bu kadar uzun yazmayı bende planlamıyordum..

Yaşamak & Yaşatmak

Yaşamak ölmekmiş
Aslında ölmek bu kadar güzelmiş..
her yaşadıgın acıdan sonra ayaga kalkmakmış, seni canlı kılan
darbe aldıgında yere düşmemekmiş hayata hazırlayan 
darbeyi aldıgında kaçabilmekmiş o darbeye gülebilmekmiş seni yaşatan
yaşamak hem fiziksel hem psikolojik birer camdan olmadıgını anlamakmış
zarar geldiğinde kırıldığını sanıp sonradan kırılmadıgını anlamakmış yaşamak


yaşatmak öldürmekmiş
öldürmek bu kadar zevk verirmiş
yaşattığın güzel şeyler elbet sona erermiş
ama yaşattığını yaşamakta ölmekmiş
her şey bir gun elbet bitermiş

peki ya öldüğünde dirilebilirmisin ölüyü diriltebilirmisin sen?

Bir avuç düşünce silsilesinin sansürlenmiş hayalleri..

cok mu masumdum?
kimsenin goremedigi sacmalik...
kendi icinde kendi evrenini mi yaratmak?
yokk artik...

masum olmak olamadıgımız ama her zaman oldugumuza inandığımız şey değilmidir?
inanmaktan asla vazgeçmiyeceğimiz sıfat..
tek bi kelimeye nasıl bu kadar bağlanıyoruz?
sen inanmaya devam et.. çünkü ben masumum :)

sen atesine dayanabilirmisin isledigin gunahlarin?
gunes batarken dogan yolsuz cocuklarin..
aglak meleklerin oldugu yerdedir.. günahların
kalbin artik kekeme cinlerin :)

ruhum arinmamis mi bedenimden?
olmeden sanki herkes cenazemdeyken..

cook sıkılıyorum cok...
geceler cok uzun gelmeye başladı..
olmayan ruhumu yitiriyorum
cok onceden yok olan; ama hala yitirmekte oldugum
olmayan bir şeyi nasıl yitiriyorum
benim olmayan şeyleri yitirmeyi nasıl başarıyorum

Bu Blogda Ara

About Me

Fotoğrafım
Sansürlenmiş Hayaller
hiçbir zaman ne istediğini bilen insanlardan olamadım ama ne istemediğim konusunda kesin fikirlere sahibim.
Profilimin tamamını görüntüle

Popüler Yayınlar

Followers

Blogger tarafından desteklenmektedir.